NL | EN

Secretaris

test
Rup Lal Sunar

teste

Rup Lal woont samen met zijn vrouw Rupa in Kathmandu. Ze hebben twee eigen kinderen een dochter Rubina en een zoon Bibek. Zij zijn de pleegouders van de 15 kinderen.

Rup Lal was 16 jaar oud toen bij hem lepra ontdekt werd. Zijn vader was op dat moment overleden en zijn moeder woonde bij een oom in huis. Toen het duidelijk werd dat Rup Lal lepra had is hij door zijn moeder en oom het huis uit gezet. Hij werd met stenen het dorp uit uitgejaagd. Met een grote wond onder zijn voet, veroorzaakt door de lepra, zwierf hij geruime tijd rond. Na drie weken kwam hij aan in Kathmandu, daar werd hij doorverwezen naar het Anandaban Hospital. Aan Rup Lal was verder niet te zien dat hij lepra had. Wel werd snel duidelijk dat hij zeer weinig eigenwaarde had.

Dr. Wim en Alice Theuvenet waren werkzaam in het ziekenhuis op het moment dat Rup Lal daar opgenomen werd. Gelukkig hadden zij in de gaten dat Rup Lal een slimme jongen was. Zij konden een plaats voor hem regelen in het tehuis van father Gaffney, pater van een Jezuïeten orde. Daardoor kon Rup Lal in 1993 met succes zijn middelbare school afmaken. In oktober 2007 heeft hij zijn Master Theologie afgerond. 

Rup Lal is met Rupa getrouwd. Beiden hebben een groot hart voor kinderen. Mede door de jeugdervaringen van Rup Lal hebben zij een droom om een opvangtehuis te starten en kinderen te helpen bij hun scholing. Ze willen graag onderdak bieden aan die kinderen die om welke reden dan ook niet de warmte en de zorg van een familie kunnen ervaren.

 

terug naar Organisatie

 

Triodos Bank
Rekeningnummer 786717068
T.n.v. Stichting Bachi Amaa
te Maastricht

IBAN: NL17 TRIO 0786 7170 68
BIC: TRIONL2U
Kvk: 14104696
Rsin nr.: 819769459

Volg Bachi Amaa Foundation

facebook

Linkedin

Twitter

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

naam
Email

Gesponsord door:


Partners
: