NL | EN

Schoolfonds

teste

In 2010 heeft de Stichting zich aangesloten bij een bestaand schoolfonds, opgericht door het Lepraziekenhuis in Anandaban. Het Lepraziekenhuis ondersteunt, gesponsord door Australian Aid, ongeveer 300 kinderen door heel Nepal waarvan hun ouders of zijzelf lepra hebben. Daarnaast is er een apart programma waarin kinderen met een handicap worden ondersteund om naar school te gaan. De kinderen blijven bij hun eigen familie wonen en gaan in hun eigen woonplaats naar school. Dit programma wordt ook ondersteund door Stichting Bachi Amaa. Dit betekent dat Stichting Bachi Amaa een bedrag van ongeveer € 12,50 per maand / per kind betaald om de schoolkosten van deze kinderen voor een deel op zich te nemen.
Een werknemer van het Lepraziekenhuis waaronder het schoolfonds valt, houdt toezicht op het schoolfonds. Dit doet zij onder andere door alle kinderen die op diverse plaatsen in het land wonen te bezoeken. Ook vraagt zij de rapporten op van de kinderen. Als de kinderen aan het eind van het schooljaar onvoldoende hebben gepresteerd, dan krijgen de kinderen nog een jaar de kans om dit in het volgende jaar te verbeteren. In 2018 ondersteunt Stichting Bachi Amaa 100 kinderen. De kinderen zijn gehandicapt of het kind zelf en/of de ouders hebben lepra of zijn gemarginaliseerd door de samenleving.  
Op 2-jarige leeftijd is bij Anita een groeistoornis geconstateerd, als gevolg daarvan kon zij niet goed lopen. Zij is met behulp van het schoolfonds op latere leeftijd naar school gegaan. Ondanks dat ze wat achterstand had en wat ouder is dan haar klasgenootjes zijn de leerlingen dol op haar en doet ze het erg goed op school.Sonalal kreeg op 3-jarige leeftijd een ernstig ongeluk waardoor zijn linkerbeen geamputeerd moest worden. Zijn beste vriend is blind. Ze helpen elkaar naar school en in de klas. 
 
 

 
 
 

Triodos Bank
Rekeningnummer 786717068
T.n.v. Stichting Bachi Amaa
te Maastricht

IBAN: NL17 TRIO 0786 7170 68
BIC: TRIONL2U
Kvk: 14104696
Rsin nr.: 819769459

 

Volg Bachi Amaa Foundation

facebook

Linkedin

Twitter

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

naam
Email

 

Gesponsord door:


Partners
: